Valmennukset

Organisaationne kyvykkyys täyteen potentiaaliin. Inspiroivasti. Vastuullisesti.

Valmennusteemat
(Vieritä alas valmennuskuvauksiin)

Muutoksenhallinta
Muutosjohtaminen
Mindful Leadership
Oppiva organisaatio
Tiimityöskentely
Itsensä Johtaminen

Kokonaisvaltainen Lähestysmistapa

Muutoksenhallinta

Muutoksenhallinnan valmennus (eng. Change Management) on suunnattu erityisesti projektipäälliköille, esihenkilöille ja sisäisille kouluttajille - sekä kaikille erilaisissa muutosohjelmissa työskenteleville. Muutoksenhallinnan valmennuksissa keskistytään muutoksen suunnittelun sekä toteutuksen konkreettisiin työvaiheisiin sekä toimenpiteisiin ja käydään muutoksenhallinnan suunnittelun työkaluja läpi (mm. muutoksenjohtamisen suunnittelu-malli projekteissa, vaikuttavuusarviointi, sidosryhmäanalyysi, viestintäsuunnitelma). Pidemmissä valmennusohjelmissa (Esim. 3 päivää) osallistujat työskentelevät oman muutosprojektinsa parissa, joten myös varsinainen työ etenee valmennuksen aikana ja osallistujilla on mahdollisuus saada jatkuvaa palautetta työskentelysuunnitelmaansa.

Muutosjohtaminen

Muutosjohtamisen (eng. Change Leadership) valmennus on suunnattu johtotehtävissä toimiville henkilöille, esihenkilöille sekä muutosohjelma-/projektipäälliköille. Muutosjohtamisen valmennuksen voidaan tarvittaessa sisällyttää myös muutoksenhallinnan perusteet -osion kertausta. Muutosjohtamisen valmennuksissa kertaamme myös valmentavan ja vastuullisen johtamisen periaatteita (Kts. Mindful Leaderhip -valmennuksen kuvaus)  muutosjohtamisen näkökulmasta. Muutosjohtamisen valmennuksille suosittelemme valitsemaan kokonaisvaltaisia valmennupolkuja ja aikaa valmennusten sisältöjen suunnitteluun kanssamme, tarvekartoitukseen pohjautuvia muutoksenhallinnan valmennus-elementtejä sekä lisäksi konsultaatiotukea tarvittaessa. Jutellaan lisää tarpeistanne ja räätälöidään sen mukaisesti!

Mindful Leadership

Mindful Leadership -valmennus on suunnattu esihenkilöille, mutta myös kaikille valmentavasta johtajuudesta kiinnostuneille "suunnan näyttäjille" ja vaikuttajille - tittelistä tai roolista riippumatta. Valmennuksissa fokusoidumme vastuullisen ja valmentavan johtajuuden periaatteisiin ja toimintatapoihin. Tämän valmennuksen avainsanoja ovat emotionaalinen älykkyys, inhimillinen kohtaaminen ja -johtaminen, vuorovaikutustaitojen kehittäminen; läsnäolon taito, aktiivinen kuuntelu, valmentava johtajuus, coachaus, palautteen antaminen ja pyytäminen, keskustelujen fasilitointi, SMART-tavoitteet, oppimiskulttuurin kehittäminen,  jatkuva oppiminen ja sen mahdollistaminen, psykologinen turvallisuus sekä muutoskyvykkyys. Valmennukseen voidaan yhdistää myös muutosjohtamisen sisältöjä tarpeitanne vastaavasti.

Tiimivalmennukset

Tiimivalmennukset ovat suunnattu sekä uusille tiimeille, joissa tiimin jäsenet vielä tutustuvat toisiinsa - kuin myös pidempiaikaisille tiimeille, jossa halutaan kehittää tiimityöskentelyn taitoja, tuoda tiimiin uuttaa energiaa, kasvattaa koko tiimin potentiaalia, vahvistaa psykologista turvallisuutta tai esimerkiksi innovoida uutta. Erityisesti uusien tiimien yhteistyön sujuvuutta ja menestystä vauhdittaa "tutustumiseen" ja työtapojen yhdessä suunnitteluun panostaminen heti tiimin toiminnan alkumetreillä. Tiimeiltä odotetaan yhä enemmissä määrin myös itseohjautuvuutta, jolloin työskentelytavoissa ja -kulttuurissa saattaa tulla eteen aivan uudenlaisia muutoksia, myös haasteita - jotka voidaan kääntää mahdollisuuksiksi sekä vahvuuksiksi! Fasilitoimme myös muutoskeskusteluja, jos tiimi on kohtaamassa muutoksia ja haluaa valmistautua näihin yhdessä!

Itsensä Johtaminen

Itsensä Johtamisen valmennukset perustuvat itsetuntemukseen ja itsetuntemuksen kehittämiseen. Vahva itsetuntemus on myös hyvinvoinnin, jatkuvan oppimisen ja johtajuuden perusta. Itsensä Johtamisen valmennuksien sisältöihin otetaan mukaan osallistujien tarpeita vastaavia teemoja mm. oman arvomaailman tutkiskelu ja omien arvojen toteutumisen arvioiminen, arvoristiriitojen kanssa työskentely, omien vahvuuksien, pelkojen ja rajoittavien uskomusten tunnistaminen, vaikutus elämään sekä niiden kanssa työskentely, oman (sekä muiden) käyttäytymisen ymmärtäminen ja siihen vaikuttaminen, omaan vuorovaikutustyyliin tutustuminen ja vuorovaikutustaitojen kehittäminen, omien voimavarojen tiedostaminen, energian ja ilon lähteiden lisääminen elämässä, stressinhallinta, resilienssi- ja muutoskyvykkyys, ajanhallinta ja jatkuvan oppimisen mahdollistaminen itselleen.

Oppivan organisaation valmennukset

Tehokkain oppiminen tapahtuu työtä tehdessä (70%, eng. "on the job learning") sekä yhteistyön-, tiimioppimisen, projektien ja sosiaalisten verkostojen kautta (20%, eng. Collaborative / Social learning). Itseasiassa vain noin 10% oppimisesta tapahtuu perinteisten koulutusten kautta (eng. Formal learning). Alati muuttuva maailma ja työelämä vaatii jatkuvaa oppimista sekä ketteryyttä. Vahva oppimiskulttuuri edellyttää koko henkilöstön mukanaoloa sekä oppimisen mahdollistamista, niin ajallisesti, työnkuvallisesti kuin myös teknisesti. Usein isoin haaste oppimiskulttuurin kehittämisessä onkin suunnitelman ohjaaminen yhdestä organisaatiosta käsin, jolloin oppimisloukuksi saattaa langeta prosessien ja tavoitteiden ristiriitaisuus. Autamme oppimiskulttuurin kehittämistyön suunnittelussa sekä muutoksenhallinnassa, kuin myös valmennusohjelmien toteutuksessa - kokonaisvaltaisesti.